Tisdag 29/12


Vi hade beställt en liten buss för 11 personer men det hade blivit något fel! En chaufför med en buss för runt 25 pers hade vi fått istället. Den kunde inte åka omkring inne i Kapstaden så vi fick tänka om. Istället bestämde vi oss för att åka till Godahoppsudden.

De som sitter längs vägarna väntar på att någon ska plocka upp dem. Det är bara att plocka upp dem om man vill ha hjälp med något, vad som helst. De jobbar för ungefär 80 rand, vilket är ungefär 81 kr.


Det sker många hajattacker per år. Därför har de personer längs vägarna som spanar efter hajar. De kan se hajarna ganska lätt, de är stora och man ser därför stora skuggor. Hon på bilden hade sett en senast dagen innan!


Helt knäppt hur man kan se en haj härifrån tycker jag! Utan kikare dessutom!


Varning för pingviner!






Vi stannade för att titta på pingvinerna på Boulders beach. Jag trodde först inte på att det finns pingviner i Sydafrika men det gör det faktiskt! Helt knäppt!


Vi betedde oss som kineser med alla gruppbilder som skulle tas. Som man ser på bilden så har nästan alla i sällskapet en kamera och alla vill ha en egen bild!


Sådana här skyltar finns längs hela vägen.


Babianerna springer ut på vägarna och vägrar flytta på sig. Bilköerna sniglar sig fram när de är i farten.


Vi träffade på dem på många ställen längs vägen. Vår chaufför berättade att de kan öppna dörrar och att man därför alltid ska ha dörrarna låsta.


Godahoppsudden!


Den skulle egentligen kallats Cape of storms, men det lät alldeles för dåligt, ingen skulle vilja segla runt där. Därför kallas den istället Cape of Good Hope!


Dagen avslutades med ännu en vacker solnedgång!


Kommentarer
Postat av: B

liiiite ovanlig tisdag eller? :P Gott nytt år!

2009-12-31 @ 21:05:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0